Hamburgare

Vi var till Hesburger (ABC) och käkade hamburgare och franskisar med Emma. Även cokis till det! Det var riktigt gott nog1 Sedan träffade vi Oskar och Martin! Vi cyklade runt lite och talade en hel del. Tidigare på dagen var jag och Emma lite uttråkade, men sedan kom vi på idén om att cykla till ABC då. (: En riktigt trevlig kväll!





What to do?

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu. Pappa skulle laga kaffe och äta glass till. Kanske jag tar någon bit glass eller så. Men jag vet inte vad jag ska göra sedan. Jag kanske ringer Emma och frågar vad hon donar med. :D Har just sett på American Pie-The Wedding med Julia. Det var en verkligt rolig film. Skrattade otroligt mycket. Verkligen. ;)

Var hos Emma tidigare på dagen och såg på slutet av "Legally Blonde 2". Har den själv och har sett den många gånger, men det var helt kiva att se den igen!

Nu->Ice Cream



Shorts som kommer upp till midjan-Lindex
Basic T-shirt-H&M

Helium del 2

Jahaa. Då var det Märtas tur att andas in helium.. Och nej, vi käkade inte ost. Men man får verkligen hjärnsläpp ibland. Man vet verkligen inte vad man ska tala om.. :D


Helium del 1

Den här videon är på Emma när hon får in helium i lungorna. Det låter verkligen roligt. Och man vet verkligen inte vad man ska tala om när man står där.. Så vi pratade nog om ganska mycket... Mina damer och herrar-Emma!!!! :D


Last Night

Igår hade vi nog väldigt roligt. När vi kom dit var det ganska dött, det var nog det ganska länge. Men vi käkade iaf. på "Lilla Hembageriet" och sedan var vi till butiken och köpte dricka och sånt. Jag köpte hem tidningen "Systeri Stars-Eclipse". Den finns ju inte på svenska här i Finland. Ibland känner vi finlandssvenskar oss ganska dumpade. Nåjaa, jag läste den igår kväll iaf. och i morse, eftersom jag vaknade kvart före nio. Den var ju bra med information och posters och så. Men det mesta (ungefär allt) i tidningen visste jag redan. Men det var ändå väldigt skoj att läsa. Jag vet inte riktigt när vi kom hem. Kanske typ tio? Vi for iaf. till Emmas och drack té. Det var roligt, vi talade om helt sjuka saker som: pengar, häftmassa och massa annat. ;) Före vi for in hade vi både på Emmas gård och på Karis Natten lekt med ballonger. Vi drog in luften därifrån så att man lät jätte, jätte, jätte rolig! HAHAHA.



Fotograferades i wcn ;)



EmmaetMärta



På "lilla hembageriet" åt jag och Emma marräng och drack trip



Nicole ♥



Emma och Nicole på smarket parkering :D



Bilen som skulle brinnas upp



Emma och jag blev lite uttråkade, så vi fotade.. Men sen for vi därifrån alla. :)



Vid statshuset var vi ganska mycket



Emma ♥



Yo (:



Vi råkade på Naomi&Julia



Nicole på väg till Åsvängen med oss alla :)



Märta



Lina ♥



Det blixtrade massor.. Och inte av åska... Utan av kameror.. :D



Jag hade på mig en tröja från Gina, en axellös topp från Gina, ljusa byxor från Lindex och gladiatorskor från Kappahl



Vi drack té i snygga muminmuggar!



Och skrattade en hel del..



När jag kom hem öppnade jag "Eclipse-tidningen". Posters och text. ♥ ;)

Karis Natten-Karjaan Yö

Karis Natten ikväll. Vi (jag, Emma, Lina) startar hemifrån klockan 18.00! Kommer ju då såklart int att blogga ikväll. Jag ska vara hemma halv tolv enligt pappa. Eftersom han själv måste fara hem tidigt (tidigare) med Victor så är han megaorolig för mig o Julia. Voiivoii. (: Vi klarar oss.

Det kommer säert att bli helt nice, det är ju egentligen inte så mycket speciellt med denna kväll. Men.. En utekväll med kompisarna.


Emma&Victor


Pictures




Dagens program

*Vara med Emma! MASSOR!
*Laga ny header med henne
*Karisnatten på kvällen!

Det är en helt lugn fredag ändå om man säger det så. Egentligen inte något speciellt. ;) Har sovit gott nog i natt, har ännu lite ryggbesvär från att ha sovit tokigt förra natten, men det hinner gå över. Istället har jag vrålont i min tumme. Det brukar vara så att det går lite då och då i ryckningar som det gör vrålont i tummen, sisådär var 15 minut eller så. Har inte orkat kommentera det mera. Men nu är det faktiskt ont lite hela tiden, men det kan dels bero på att jag faktiskt ramlade från sängen i natt på nåt olämpligt vis eller att jag sov lite annorlunda..

Har just ätit morgonmål och har varit vaken sedan ungefär sedan åtta och låg en stund uppe i sängen och läste och hade det riktigt skönt. Annars har jag inte gjort så mycket annat idag. Råkade bläddra förbi en kommentar jag missat nyligen, av Malin:

malin om Trevligt sällskap:

Så söt victor e :) Jag blev nog lite babysjuk på stranden på lagmans, hehe!

sv. Ja, Victor är nog väldigt söt, råkade dessutom hitta två bilder på dig och Victor från Lagmans. (: Och tillsammans är ni verkligen supersöta! :D


I am a Shopaholiq

"My name is Märta, and I am a shopaholiq"
"Hi Märta!"

Blev ändå inte på det sättet så mycket. Men nog blev det en hel del i och för sig.. :D Pappa köpte lite också till mig, men lite handlade jag själv också. Var riktigt kul att vara och shoppa. Emma for ju på Raseborgs Teatern ikväll, så får alls se om jag hinner träffa henne mera idag. *Hoppas, hoppas, hoppas!*

Imorgon ska vi fixa headern! Det lovar vi! Har inte så många andra planer för imorgon. Att fara till bibban och ta ut en bok jag beställde och sedan är det ju "Karis Natten" på kvällen ju! Och dit ska vi!



När vi kom fram började vi med att äta lite smått. Jag och pappa hade ju typ ätit morgonmål klockan halv åtta, så vi var lite hungriga. Pappa åt detta, med sallad, tomat och fetaost.



Själv tog jag mig en sockerkick! En donits med vitchokladsglasyr! :D



Far&dotter



Softice på "Pizzeria Rax", där vi åt ;)



Happy face.

Har inte tagit några bilder på vad jag köpte, de kommer upp på bloggen lite då och då. (: Men jag köpte och fick iaf detta:

-ett par vita shorts från Gina Tricot (pappa köpte)
-en gul, lite oversize topp från Gina (köpte själv)
-ett par jeans från Kappahl (pappa köpte)
-en rosa klänning från Gina (pappa köpte)
-en blå topp med prickar utan axelband från Gina Tricot (köpte själv)
-ett par gladiatorskor från Kappahl (köpte själv)
-en blå-vit-röd tröja från Gina (köpte själv)

Är nöjd över allting. Lindex var faktiskt inte så himla bra. Men H&M var väldigt bra! Kom på att jag glömde att kila in dit och köpa den där fabulos toppen.. Nåjaa. Hinner med det senare. Men favoritbutiken för denna shoppingrunda var absolut: Gina Tricot! Utbudet där var jätte bra! Glad att vi åkte till Sello där den butiken finns! ;)

Bokstäver


Köpte det här i Ullared till mitt rum.  :)

Malin, det är ditt (:

Danmark resan! :D

Tjeena! ♥

Är hemma i Finland nu, vilket jag inte har varit i två veckor. Men vi tar det från början, i bilder. :)



Jag åkte med Malin och Jac till Danmark med flyg.



När vi kom till lägenheten några timmar senare skulle det börja städas. Här var det kökets tur!



Sedan drog vi iväg till Ikea i en stad lite längre bort. Och eftersom dom inte hittade direkt dit, så blev det typ en timmes felkörning. Hehe.  Vi hade två bilar med, eftersom dom skulle ha så många nya möbler. Jag och Malin körde efter Jac, som jaa, inte hittade ;)


Annors så har vi främst tittat runt i stan och sånt.



Sen kom mamma och pappa dit, med bil. Vi åkte till Aalborg zoo (samma stad som ikea var i, och den här gången var lokalsinnet bättre) och såg på djuren.

Och i förrgår skulle vi åka igen :( :( :( Då jag kramade Jac hejdå, märkte jag att det blev något fel i min nacke. Sen när jag satt mig i bilen, visade det sig att jag hade nackspärr, och det typ inte gick att röra den. Så påvägen till båten som gick till Göteborg, var inte så speciellt kul kan jag lätt säga.

Vi åkte som nästa till Ullared Gekås, ett stooooort varuhus, med allt till billigt pris. Om jag säger att det fanns 62 kassor, kanske ni förstår hur stort det var ;)



I Ullared inhandlades blandannat hårprodukter, lite saker till mitt rum, ny väska, penal och lite annat smått.

Hehe, det blev väl en del Bobby's också.. ;) Mitt hårspray som jag fick av Kim kostade 7 € i Stockholm. I Ullared kostade det 2 € ( !!). Kan visa bilder av allt som köptes där senare!

Efter 4  timmars bilkörning senare så var vi på Silja Lines parkering. Klockan var typ runt tolv då, så det var bara att sova i bilen. Hmm, inte direkt bekvämt om vi säger så. ( Sen så hände det en roligt händelse, pappa skulle röra på sig och då råkade han tuta. Haha :D )



Men nu är jag hemma. Har varit med Emelie idag på förrmiddagen en stund :)


Trevligt sällskap





Snart ska vi fara. Nu talar jag med Emma. KRAM.


Up and get done!

Nu ska jag springa upp och fixa mig! :))) Har en dag av shopping framför mig, sätter nog på mig shorts/kjol idag. Det är hett som! ;) Jag bloggar senare ikväll. :D


Shopping

Idag blir det shopping på listan! ;) Vi åker till Esbo-till Sello. Där finns alla bra butiker. :D Gina Tricot finns också där ju. Har varit vaken ungefär sedan sju. Har suttit där uppe och lekt med Victor med teletubbies och med legon. Han försökte halshugga den där stackars legogubben med sin leksakssax. Ibland undrar jag vad han har för vilda lekar...

Igår kväll såg jag på film då. Det var helt mysigt att sitta ensam framför datorn. Kika och pappa såg på friidrott och Julia såg på filmen "PS: I love you" för första gången. Jag har sett den kanske tre eller två gånger, tröttnade på den ganska snabbt. Den är nog bra, men inte super. ;)

Vet inte riktigt vad jag ska ha på mig till Sello idag. Alla mina shorts är typ för små, eller så är de lixom lite "beach feelis". Så funderar faktiskt på att sätta farkkun på. Isf. blir det denna outfit:



Nya, ljusa jeansbyxor med dragkedja på byxbenet från Lindex



Svart t-shirt från shoppingcentret "Big C" i Thailand



Och så har vi en handväska, som är mammas gamla från när hon var yngre

Kommer hem ikväll iaf. Och hinner säkert blogga. Ska nog träffa Emma säkert om jag hinner, för jag har ju saknat henne sååå mycket! <3 :)

Hinner säkert ännu med nåt inlägg idag.

Kvällstorg

Juu, nog var det helt najjs i hangö, jepp. Var på kvällstorget och chilla hemma hos fammo. När jag kom hem var jag med Emelie ett tag på stutsmattan. Nu har jag just duschat och ska börja se på film. Imorgon ska vi och shoppa (y)! Sedan på kvällen hoppas jag att se en titt av Emma. På shopping listan finns det:

-Byxor
-Shorts
-T-shirts
-Underkläder?
-Acessoarer
-Annat

Najjs Najjs, nyt>movie. (a)



Såg på tv



Lill Arne



Torget neråt dit



Pusu



Asså, vad har jag för skräp i pannan? Håka det först nu. :D HAH.


Fammo

Ska fara till Hangö snart då. Skulle verkligen just nu inte orka. Victor har feber och flunssa, Julia har ännu lite flunssa och jag känner annars saknad av Karis ännu. Men far väl kanske dit (vilket betyder att jag nog far) och kommer hem på kvällen sen.

Vi hörs.


City ft. Mi

Morjens!
Har varit på stan med Emelie nu. Vi cyklade skovägen (usch) och sedan for vi först till smarket och köpte glass. Mi köpte också en FRIDA-tidning. Sen var vi till bibban. Skulle låna "Så länge vi båda andas" men den fanns inte där, så beställde den från Pojo, så ska fara efter den på fred. eftermiddag. Tänkte låna hela serien på engelska också, men håller mig till svenskan. :D

Snart till Hangö nog. Nu ska jag svalka mig med något o dricka. Puss. (y)






Ojoj, nu är det hett. I fammos lägenhet kommer jag nog lite att lida. Hon har hett verkligen där inne. Nästan 40 grader. (: Haha. Vi hörs! ♥


Träffa Emelie

Har sett klart filmen nu, var mindre än vad jag trodde kvar av den. Iaf. var den lika bra idag också! Nu skall jag fara ut med Emelie, hon messade för en stund sedan. Hinner säkert blogga ännu nåt inlägg senare, men får se.

Blir Hangö idag asså. Och kvällstorg också. Ska bli riktigt skoj att träffa fammo. Hoppas på att hinna hem så att jag kan springa ut och jogga förrän jag tittar på någon film. Tror att jag tittar på Eclipse ikväll.

Kram till er alla! Ha en bra dag! <3


Awake

Jag har varit vaken ett bra tag och ska nu fortsätta se på filmen jag började se igår. Idag blir det troligtvis en dagsutfärd till Hangö för att hälsa på vår söta fammo, vi far isf. efter maten. Men allting är ännu inte riktigt säkert, men troligtvis far vi idag. Det passar mig riktigt bra. Men jag vill nog vara hemma till kvällen och så. ;)

Nu på förmiddagen hinner jag säkert hitta på något, så träffar säkert Emelie eller nåt sånt. Har inte heller något viktigt ändå att göra. (:



Jeeeeeeeeeejj! Ikväll kommer Emma hem! Wiiiihaaa! Så ska se till att träffa henne typ direkt? Okej, hon kommer nog att vara trött, men på torsdag ska vi träffas. Det vet jag! Finally! ♥ :D

Nu blir det film igen (:



Jag har faktiskt blivit lite mer intresserad av bilar än vad jag har varit, måste jag erkänna (eller är jag?:D)... Har tre favoritbilar just nu.. Jag vet att det kan ändra, men nån av dem skulle jag bra kunna köra runt i när jag blir "stor". ;)




Den här volvon är faktiskt ändå ganska liten, vilket passar mig perfekt. Dessutom är den ganska söt och helt najjs. Gillar också modellen på själva bilen.



Och så har vi den här söta kuplan. Den är verkligen rolig. Den är ju med i massvis av filmer och hela bilen är verkligen skitsnygg, också en inte så stor bil. :)




Okej, en ganska stor bil. Volvo. Men den är ändå ganska tuff och ser nice ut.


Watch Movies Online

Jepp, nu tänker jag sätta näsan framför dataskärmen och titta på Twilight. Vi hörs imorgon!


@ Parken med Emma

Jepulis. Vi var i parken den största delen av tiden. Ingen ville vara med oss, så det var lite tråkigt. Nog för att vi bara ringde till tre pers. men, ändå.. ;) Sedan var vi nog en stund hemma hos henne också. Hon fick punktering pga. ingenting! Helt underligt.. Hoppas på att träffa henne imorgon igen, eller snart iaf!



Funderar på att ännu springa ut och jogga, men klockan är nog ganska mycket, den är redan nio.. Så tror att jag skippar det ikväll och far imorgon eller så. :D

Tar nog och slänger mig framför tvn eller så. (: Hahaha.


Emma

Ska träffa Emma. Inte den Emma jag delar blogg med utan den andra Emma, som är hur underbar som helst. Bara vi skulle hitta på något att göra så skulle det ju vara prima. Men hon kommer hit iaf. inom en halv timme. Bloggar mera ikväll sen, ni klarar nog er i några timmar utan mig.

Kram!


TVreklamer

De flesta tänker "NEEEEEEEEEEEJJ" när det blir reklam på tvn. Mitt i ett bra program eller film. Men sedan finns det ju några riktigt skojiga reklamer. Bla. dessa:



Comhem reklamen. Sköna tjejer asså. Tycker verkligen om denna, hur rolig som helst!



ICA-reklamerna har alltid varit ganska roliga.



Felix reklamerna. Ja, de kan vara roliga de med.


Tha´ Beach

Det är ganska roligt med dialekter. I England talar man ju helt annorlunda än i Amerika. Man kan tex. säga "tha´ beach" istället för det vanliga "the". Vi här i Karis talar ord som påta, rana, vatu, stoln´, pulpetin osv. Tycker att det är ganska fascinerande att många personer som bor i England och har flyttat till Amerika kan bra tala båda "språken" eller dialekterna. Många skådisar är skickliga på det. ;)

Nå, vi hade det skoj på stranden. Var typ hela tiden i vattnet och simmade, dök, stod på händer, dansade och hoppade med Emelie. Julia var också med lite då och då. Och några skymtar av pappa, Emelies mamma och Emelies syster, Malin. Men mest var det jag och Emelie som donade på i vattnet.

Hann nog med några bilder, glömde helt bort att fota med Emelie. Men efter det hann jag nog lite. Emelie&co for hem ca. 15/20 minuter före oss. Lyckat. Nu är jag hemma och har lika varmt igen (nästan). :D



Före stranden....



...tog jag några egobilder! :D



Tha´ beach



Emelie på väg hem ♥



Victor äter nektarin



Han slukade hela



Jag satt inte mycket på stranden som sagt, men när jag gjorde det passade jag på att fota eller läsa



Blivande trummis



Bus på filten




Massage


Lagmans

Nu börjar vi packa väskorna och sätta på oss bikinin. ;) För det är avfärd till stranden om bara några minuter? Eller?  Emelie ska oxå dit med sin familj, så vi träffar säkert dem där. Tror inte att jag fotar nåt extra. Kanske nåt foto slinker in. :D Jag bloggar senare ikväll och idag.

Kram!




Lite har jag nog ändrat sedan 2008 och 2010 ;)


Slutkörd

Är helt slutkörd. Har varit ute med Lina och Emelie i denna tryckande hetta. Det är verkligen super hett! Blir Lagmans idag nog, efter att vi ätit. Var på glass med tjejerna också, en amppari blev det. Goda isglassar. Jag är verkligen slut. Ska bli skönt att simma idag. Verkligen. :)

Blir pappas maletköttfärssås med spagetti idag. Det är verkligen super gott. Just nu låter det inte så frestande, varm mat. Ojoj. Nu ska jag gå och slänga in huvudet i frysen eller nåt sånt. Ge mig en flääääkt!

Hörs senare!



Basic t-shirt: H&M
Kjolen: Kappahl

Käre Bror

"Du ditt hjärta är för evigt, en del av lilla Märta. Du är en av de bästa killarna som jag vet, ibland är du riktigt het. Min söta lilla bror, i storlek gror. Du kommer alltid att vara glad, säkert vara ivrig i choklad. Du kommer att vara en av de bästa syskon jag kan få, hoppas jag är likaså."

Jag älskar dig, Victor ♥




God Morgon! ♥

Ska börja morgonen med en film på datorn. Funderar på att se på Eclipse, eller Twilight. Jag får se sedan. Ser inte ut att vara helt strand väder idag, så vi får se alls om vi far till stranden nåt. Men simma ska vi nog idag, iaf. kvällsdopp eller nåt. ;) Har sovit till åtta idag, ungefär en timme mer än vad jag vanligt brukar sova hos pappa, så det var riktigt skönt efter att ha sovit så dåligt förra natten. Resten av dagens planer är ännu oklara. Emelie ska på Robin Hood ikväll (klockan fem), men hinenr säkert vara med henne på dagen. Lina skulle väl fara till Hangö med husvagnen, så vi får helt se vad jag hittar på! Skönt att Emma snart är hemma igen också! <3

Nu->film


Bilfärd !

Godmorgon!

Nu har jag nästan allt färdigpackat, och snart så bär det av emot Frederikshavn, där båten går mot Göteborg. Efter det åker vi till Ullared och shoppar, och sen blir det bil mitt i natten mot Stockholm.

Tur så har jag en ny FRIDA som kom i postlådan här en dag, så där går en timme åt den :)

Så idag kommer jag mest åka bil, och gå runt i Ullared.






Hörs på Torsdag!

Bärtjejer

Hallå och God Kväll!

Sitter nyduschad här igen och skriver. Dagen har varit riktigt rolig och jag har hunnit med massor. Med Heidi och Julia gjorde vi lite allt möjligt. Talade mest nog, nördade nog lite vid datorn också.

Senare på kvällen har jag varit ute med Lina och Emelie. Vi åt ganska mycket bär. Hehe. Allt från röda vinbär, till hallon och till krusbär. Riktigt skoj var det. Sedan slöade vi på vår stutsmatta och hoppade nog också lite.

Jag längtar sååå tills Emma kommer hem. Jag trodde delvis på Emma om vad hon skrev.. Men jag tänkte också att hon skojade, men såklart.. Jag kissade ju nästan på mig av förtvivlan och sorg. :D

Ska nog bara vara på datorn nu resten av kvällen. Imorgon åker vi till Lappvik stranden och simma och sola. Ska bli riktigt najjs.

Förresten, på Fredag är det Karis Natt. Dit måst man väl? ^^ ;)



Victor today ♥

Smyckesträd!

¨

Fick ett smyckesträd av Malin och Jac, för att jag har varit med och packat upp och sånt! Fint va?

Nu när jag kommer hem så måste jag reda upp alla halsband och armband som ligger huller om buller i lådan.


Soori ;) ;)

Efter att jag hade skrivit förra inlägget, så dök det upp ett meddelande på facebook av Märta. :D

''  WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT!!!!??? blir du däääääär lixom så länge att jag hinner dööö? OMG. Eller skämtar du med mej?? :DDDDD  ''


Svar, jo jag skämta. Malin sa plötsligt bara : '' Skriv att du blir här två veckor till ''. Och det gjorde jag. Så Emelie, du behöver int vänta på mig, och Märta behöver inte dö ;) Slutet gott, allting gott :D


I'll stay

Jag stannar i Danmark två veckor till, så kommer jag hem passligt när skolan drar igång :)

Mätt

Jag är super mätt, men ska ändå fara ut en snabb sväng med Heidi och Julia. (: Victor är också ute, vi kanske hoppar på stutsmattan och leker i sandlådan. Who knowes? ;)

Vi hörs senare ikväll! Idag är sista dagen för Emma i Danmark! Uuuuu Yeah!


Sista dagen!

Goodmorning (:

Idag är det sista dagen i Danmark, sen bär det hemåt. Vi åker med bil genom Sverige hem, så det blir en helt del timmar i bilen.

Vi kommer att stanna i Ullared, och det är ju ett sjukt stort shoppingcentrum. Fanns hela 62 kassor där, haha.


Heidi ♥

Min lovely, lovely kusin kommer hit idag! Ska möta henne på tågstationen med alla andra klockan tio. :D Ska bli super kul att hon kommer! ♥

Har åskat lite i morse, så vågade först sätta på datorn nu. ;) Vaknade så tidigt som klockan sex. Då vaknade jag av att solen tittade fram, men nu ser det lite mulet ut faktiskt. Regnet kom, åskan kom.. Jaja. Vill ha sol, nuuuu!

Kommer inte att blogga så mycket under dagen. Och kommer heller inte att ta några bilder tror jag.. Men jag hinner säkert senare ännu. Har en twilight bok att ge till Lina som jag ska hinna med.. Lovade henne att ge den igår, men jag hade lite annat för mig. Men idag ska söta Lina få den. Lina-du läser 100% säkert detta, så det är bara att komma efter den om du vill, eller så kommer jag med den senare ikväll! :D

PS: Det kommer kanske att ändra lite saker på bloggen med utseéndet, så ni ska inte bli förvirrade om det ser annorlunda ut, när Emma kommer tillbaka ska vi laga bloggen schysst med en ny design. Gilla! :)



Från klockan sex på morgonen i pyamas (och pappas glasögon, provade dem lite, uusch) till....



....dagens outfit. Shorts från Lindex och t-shirt likaså. ;)

Zoo

Ida var vi först in till Aalborg centrum, men inga butiker var ju öppna eftersom det är söndag idag. Sen for vi till Aalborg zoo, för att kolla på dom alla djur som fanns och äta glass. Riktigt roligt var det!

Ikväll har vi bara varit hemma och en sväng till McDonalds ;)



Det finns hästar och kor överallt i Danmark. Därför luktar det som det gör. ;)




Apan med den fulaste rumpan i världen :)


Dränkta katter

Japp, har för en stund sedan varit i bastun, efter en trevlig kväll med käre Emelie. Vi blev dränkta.. Nej, det har inte regnat.. Och NEJ, vi har inte simmat. Vi lekte lite i mattvätten, höhö. Jag blev riktigt våt. Emelie blev inte lika våt, men jag.. Där snackar vi grejer ju.. ;)

Sitter nu och svalkar mig med en coca cola och tittar på Lindex sidor på nätet, ett måste är denna (dessa) fabulos t-shirten. Om jag inte hittar den snart här i Finland (arghhh) så klickar jag hem den. Borde väl komma till Finland.





Favoriten är den vita. Haluan!! <3


Britney Spears-Baby One More Time




The Country Girl Is Home

Hemma! HEMMA! HEMMA! Ljuvliiiiigt! Det är awesome att vara hemma igen, riktigt skönt! Har haft det verkligen jätte skönt och roligt i Bromarv, det är inte ofta som man verkligen har så kul!! :D Har hållit på med massor. Shoppat, slappat, simmat, ätit, bakat, läst ett ton med böcker, chillat, spelat guitar hero och singstar med Emil och Julia och massor mer! Som ni vet så säger ju en bild mer än tusen ord..... ;)



Padva stranden ♥



Cupcakes bakade Julia ;)



Ännu mera cupcakes (Julia bakade två ggr, lite med min hjälp oxå) :D



Efterrätter, man får ju inte nog?



Märta-Fjärta



En trevlig överraskning när man ska bädda.. (:



Happy face



Emil :D



Sjunger singstar!



Raseborgs sommarteater, Robin Hood!



Framnäs stranden ♥



Min nya bekini är från Lindex



Råkade keikka lite på datorn, så det blev skit kvalite, men.. (:



Chilla



Butterfly

-----------

Nu sticker jag ut med Emelie, efter att ha läst min favvoblogg klart då ;)

Lördag


Idag har vi varit upp till det där utsiktsplatsen igen, eftersom inte mamma eller pappa hade varit där förut. Var även till staden som det ligger i och äta mat (:



Vi var också en sväng till Jacs nya hall och kolla, superstor och fin!


Syskonen :)





Ching ching...

... sa det i kassa idag.


Idag var det första dagen mamma och pappa här, så vi var  här i stan och gick i butiker.








Adidas Huppari
Converse ( dammodell)
T-skjorta
Andra skor ( köpte dom före, men skulle inte ha köpt dom om jag skulle vetat att skulle köpa conversen sen)
Svart skjorta
Randig tröjja

Ekenäs

Har varit i Ekenäs en bra stund idag, lite och shoppat underkläder i Lindex, hälsat på pappa och käkat lunch. Det var riktigt skoj. Har lite huvudvärk och ont i magen, så orkar just inte sitta så länge här framför datorn, ska kanske låna någon bok till, men vet inte riktigt. ;)

På söndag kommer jag hem, då bloggar jag säkert på kvällen. men före det bloggar jag inte mera. Ni får klara er utan mig en stund till. Men snart är "country girl" hemma. :) Saknar ni mig?

Kramar från Bromarv



Mobilbild, piss kvalite... Men.. :D

Före bilden togs hände detta:


E: Ojjojj, si vilka snyggingar som är med i gg!:D
L: Joo, om man ändå var dom ;)


E: Självutlösarn e på, spriiing !



E: Spring lite frammåt, så ser de ut som om de int va planerat!


E: Hihihiihihihihi, kom hit :D

N: Kom, vi tar sån dä bild här, så sir de ut som e lika som dom där djuren ;) ;)


M: Äääääh, ja hinner int ner, trom dig längre åt höger !!!


Någon: Allaa hit!!!!
Dom flesta pojkar: alltså herrigud me er, ni o era kameror -..-



E&N: Vi börjar springa nu, så tror lärarna att vi e duktiga när vi springer förbi dom ;D



Som i finland

Alla scrollar neråt för att se Märtas inlägg som hon skrev igår! :)

Själv har jag inte gjort så mycket idag. Vi var en sväng till stranden, för att det för första gången känns som om man skulle vara i Finland. Låter dumt att säga Finland istället för att Grekland, men så är det ju faktiskt!

Har gått runt i stan och ätit lite glass har vi också gjort. Imorgon kommer mamma och pappa hit, och blir här i några dagar, sen väntar en lång hemväg. Vi ska köra bil. :/



 

Hihi, när dom här bilderna togs kommer jag ihåg att Julia alltid sa efter varje bild: ''Men Määäärta, du kan int aaalls de här! ''


Vi drar en vinterbild


Mobilblogg

( inlägget skulle ha publicerats igår, men det är lite svårt att mobeilblogga, så inlägget blev inte publicerat, bara skrivet :) )

Hej! Drar en snabb mobilblogg. ;) Ligger i min säng på stugan och läser "Ljudet av ditt hjärta" och käkar goda kex. Har varit till Kimito idag med mamma, mammas kompis och Julia. Mamma köpte två hjärtan som man kan lägga till i halsband eller armband åt mig. Söta. Har inte gjort så mycket annat än det. Ska snart fara och simma med min kusin, Vera och Julia, säkert följer morsan med! Vi hörs säkert imorgon! Sorry för oredigt inlägg. Kram/Märta <3




Pizza



Malin och jag startade dagen med att gå upp till simhallen och simma lite. Sen körde vi hem, och gick ut till stan för lunch. Vi tog en pizza som vi delade på (:


Vi gick också lite runt och sökte någon snygg väska till mig.

http://se.zoovillage.com/images/product/pi/10049842/10049842_l1.jpg
Tycker att en sån är snygg !


Chokladmousse



Vår chokladmousse, som vi just åt, var gott. Här är receptet. Inte svårt.

200 g mörkchoklad   ( vi använde Marabou ) http://www.butik-hemlangtan.m.se/varor/Marabou.200.%20Mork%20200g.jpg
5 st ägg                                                           http://ferhat.blogg.se/images/2009/eggs3_60239473.jpg
4 dl vispgrädde                                                 http://www.arla.se/Images/ProductImages_200/17438.jpg



  • Skilj äggvitorna från gulorna.
  • Smält chokladen i ett vattenbad, och sätt gulorna dit o rör om ordentligt.
  • Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner den i chokladsmeten.
  • Vispa grädden och sätt den till smeten.
  • Låt den svalna i kylskåpe

Efteråt kan ni göra som vi, och sätta grädde och jordgubbar ovanpå :)

http://qristall.blogg.se/images/2009/jordgubbar_1188731585_41110323.jpg




Måndag



Idag gick jag och Malin och shoppade lite här i stan!  Häromdagen förresten, så hittade jag svarta Converse. Men dom satt lixom så bra att jag inte kommer att kunna ha dom länge. Men, dom kostade 200. 200! Jäävlar, dom skulle jag vilja haft. Och jag som behöver skor. Suck, men jag kanske köper ett par sådana här istället. Vi får se :)http://sneakers.pair.com/l/free-9h.jpg


Och, jag kom iinte tomhänt ut ur butikerna.


Från någon butik som hade allt / 25 KRONOR        H&M , 50 Kronor ( hihi på den med)
Hihihihii

Jeansväst ( som ser dumt hängig, och jag med) från Enjoy / 99


Jag och Malin gick också ut på promenad runt lite kvarter lite över en halv timme.

Sen har jag och Malin också laga chokladmousse, som nu ska ätas. Bilder kommer senare, och recept om nån vill ha?

 

 


Library

Sitter i bibban.. Trött.. Sitter i en sommarklänning och har håret i en knut mitt på huvudet (jag lovar, imitation lilla my lixxom) från i natt ännu, för trött för att fixa håret.

Men rekordtrötta var jag, Julia och Emil igår.. Vi var helt sluuut. Nette och morsan hade roligt åt oss, de sa "Det är ju ungefär som om ni hade varit med på krogen igår, höhö". Men vi överlevde teatern. Hade huvudvärk och mådde lite illa igår, så trött var jag..

Idag är jag ändå lite piggare. Har sett på "Narnia-Prins Caspian" idag också, han är otroligt snygg han med, även han som spelar Peter. Uuuuh beibe... Skall senare ikväll baka äppelpaj med morsan o syrran, sedan bjuder vi mosters gänget på paj och kortspel. Jag älskar min familj! <3 Ljuvliga människor verkligen! <+3

Ska låna tre böcker, två "Kalle Anka" och en bok av Stephenie Meyer-"Genom Dina Ögon". Har hört att den är bra, men inte lika bra som serien Twilight. Men ska nog sätta näsan i boken ändå!

Nu ska jag chatta vidare med min favoritflicka, Emma! Saknar henne mycket, mycket, mycket!! <3



Saknar även min far lite, sötaste lilla Arne.

Borsta tänder med salt ?

Godmorgon !

Inga planer för idag, förutom att jag måste ut på länk med Malin. Boring. :)

Läste förresten på Kissies blogg att man skulle borsta tänderna med salt. Skulle vara roligt att pröva, men det skulle ju smaka jätteäckligt skulle man tro ? Haha.

Nammm ?


Borsta tänder med salt ?

Godmorgon !

Inga planer för idag, förutom att jag måste ut på länk med Malin. Boring. :)

Läste förresten på Kissies blogg att man skulle borsta tänderna med salt. Skulle vara roligt att pröva, men det skulle ju smaka jätteäckligt skulle man tro ? Haha.

Nammm ?


OnDskan och popcorn

Ikväll har vi ätit gott ( maräng, jordgubbar, glass, chokosås), sett på I en annan del av köping, och nu är det Ondskan på tv4 som går på tvn.

Nu sätter Jac också igång mikron med popcornen, men jag fick bara popcorn på ett villkor - att jag kommer med Malin ut på länk imorgon. Suuuuuperglad. Nä. Men jag får ju popcorn ;)

Nu återvända till filmen. HA DE!


Besök här hemma

Är hemma här hos mami i Karis en sväng, har idag varit och sett på "Robin Hood" i Raseborg så. (: Vi kom hem een sväng o duscha och så. Sedan var vi ju och äta hos Nette och Emil riktigt just. Wok med kyckling och ris. Yummi!

I fredags var vi till Salo och shoppa, det var verkligen kul! Hittade inte en t-shirt jag letade efter i Lindex, men ska nån dag och kolla igen. Emil o Nette har varit till oss över natten igår, jag har nog hunnit med mycket, berättar säkert mer en annan gång.

Nästa vecka nån dag till Hesa!

Nu ska vi snart starta hem till Bromarv igen. Kram, puss.



(old)

Carlifornia gurls!

I know a place where the grass is really greener
Warm, Wet and wild
There must be something in the water

JO TACK, JAG VET.  Här hör vi mest på the voice på tvn, och varenda gång ska samma låt komma. Någon gång skulle dom väll kunna variera lite på något sett? Haha, ganska roligt.

http://info.sbsradio.com/da/mediafiles/5/images/the_voice_master_logo_.jpg

http://tubezen.com/blog/wp-content/uploads/2010/05/California-Gurls-Katy-perry-TubeZen.jpg

Jesperhus !

Idag har jag, Jac och Malin varit på badeland! Var dock mycket människor där. Och kallt också för den delen, så det var inte så skönt att vara ute (:

Men visst åkte vi lite i rutschkanor och sånt!


Ikväll




Ikväll åt vi tortilla och sedan gick vi en halvtimme i en park här i närheten. Det var massor av fåglar där, som dom sen brukar skjuta nån gång om året ;)

Nu ska jag spela lite Wii med Jac, och sedan blir det film. Vi ska kolla på farsan, någon som sett den ? Tror den är ganska bra.

http://malinsss.blogg.se/images/2010/img_2438_98527060.jpg

Alla har vi vår egna stil, trots att min är lite annorlunda ;) Jag försöker alltid att ''styra'' bollen med huvudet efter att jag kastat klotet i bowlingen. Det går sådär.




Simmaren

Hej !

Idag var jag och Malin och simmade, igen. Det är så skönt att simma, men efteråt är man helt slut ;). Imorgon blir det också simning, fast inte helt lika. Vi har nästan bara motionssimma, men imorgon skall vi till en större plats. Och då blir det mera lek ;)

Har varit och gått och sett i lite butiker här, hittade två skjortor från only.
34 kronor / st.



Mockarutor

Har backat mockarutor nu, och mästerkocken som jag är, blev det ju bra såklart ;) Nånei, men visst blev det bra ;)

 

 


simhallen !

Hej ≡) 


Idag har jag och Malin vart en sväng till simhallen, då Jac tränade. Nu lagar Malin mat, och sedan ska jag laga mockarrutor.



Nu monteras det för fullt ihop stolar, så att vi kan sitta på något då vi äter. (:



Wii

Malin och Jac blev ägda av mig igår i Wii, jag är nämnligen proffs på att bowla. ;)




Good girl !



Skulle fortsätta att sätta ihop lådorna, efter att jag ätit, och då trampar jag med hälen på något. Blödde gjorde det också en hel del, om ni vill ha detaljer ;)



''Spiken'' längst ner till höger är den skyldiga. Det syns väl också, eftersom den är böjd ;)

Ikea



DETOLF Vitrinskåp svartbrun Bredd: 43 cm Djup: 37 cm Höjd: 163 cm Max. belastning/hyllplan: 6 kg  STRIND Soffbord vit Diameter: 100 cm Höjd: 40 cm Max. belastning: 15 kg  BJURSTA Matbord brunsvart Längd: 218 cm Min. längd: 175 cm Max. längd: 260 cm Bredd: 95 cm Höjd: 74 cm  STEFAN Stol svart Bredd: 42 cm Djup: 49 cm Höjd: 90 cm Sitsbredd: 36 cm Sitsdjup: 39 cm Sitshöjd: 45 cm  SOLSTA PÄLLBO Fotpall svart Bredd: 39 cm Djup: 39 cm Höjd: 38 cm  EXPEDIT Bokhylla vit Bredd: 149 cm Djup: 39 cm Höjd: 149 cm Max. belastning/hyllplan: 13 kg  RITVA Stoldyna vit Bredd: 40 cm Djup: 40 cm Tjocklek: 7 cm  ÅRSTID Bordslampa vit Höjd: 56 cm Fotdiameter: 15 cm Skärmdiameter: 22 cm Sladdlängd: 2.0 m  LACK Sidobord svart Längd: 55 cm Bredd: 55 cm Höjd: 45 cm  KASSETT Tidskriftslåda med lock svart, vit Bredd: 33 cm Djup: 38 cm Höjd: 30 cm Antal i förpackning: 2 styck

 

Bland annat dom här sakerna har vi hittat i IKEA. Och såklart annat krams, så det blev en hel del. (:
Nu måste det bara skruvar ihop ;)


Ikea

Godmorgon !!

Är i danmark just nu, vaknade för en stund sedan.  Idag blir det  http://www.nvvagga.se/innovativ/Bilder/ikea_logo.jpg
för det är massor som behöver handlas hit till lägenheten, eftersom det inte är så mycket möbler här (:

Igår åt vi ute på en resturang, sedan började vi torka och öppna och tömma alla flyttningslådor. Men nu ska jag gå och äta morgonmål såsmåningom.




--->Stranden

Nu först sticker vi och simmar, tänkte faktiskt vara på bra humör när man sticker dit, men ibland är nog bara vissa personer för löjliga. Lägg er inte i saker som inte har med er att göra och hitta inte på något som inte är sant. Stackars dig som inte hittar på något bättre än att stjäla andras saker.

Bara information.
_____________

Men nog blir det allt glädje nu på stranden, med min syster som jag älskar så mycket att det gör fruktansvärt ont.



Simtur

Nu sitter jag svettig i Bromarvbibban. Skall snart fara och simma här med Julia, nedanför bibban. Det finns en riktigt nice strand här nära, med brygga och allt. (y)

Igår var vi på Padva på dagen, men kom hem sedan och åkte ganska snabbt till Postbryggan och tog ett kvällsdopp med kusin, mamma, Danne och Julia. Vattnet var 25 grader varmt, så det var toppen skönt! Efter simturen for vi till moster och käkade paj och hade annars trevligt, vi spelade lite "Fitz" och "Maja". Fitz var jag precis inte så bra på, men den ena gången som vi spelade "Maja" vann jag faktiskt. Niiice!

Nu är en av mina kompisars (Emils) morsa här hos oss. Hon stannar här över natten, en riktigt kul och sprallig tjej är vad hon är. Roligt! Emil kunde inte komma, men det kan jag nog också förstå. En stuga full med tjejbaciller, blää. (: Nejnej, men han ska till Borgbacken imorgon så. ;)

Nu sticker jag och lånar någon bok, sedan skall jag och Julia gå ner till stranden. Jätte skönt. <3


Hyggelig hilsen fra Köbenhavn



Vi sitter och väntar på flyget upp till Aalborg, så om någon timme är vi framme!

Fyr

Tjaba Tjena !

Är hemma från Hangö nu, och snart ska jag hjälpa till att laga lite grillspett osv.

Idag var vi till Bengtskär med Lina & co. Först for man ut med en båt, och tog ca 1,5 h. Sedan gick man nu runt ochs åg på en fyr, och sedan hem igen ;)

http://www.marinan.com/DynamixPublic/GetFile.ashx?Object=908015

Imorgon bitti bär det av till Danmark, tidigt tidigt på morgonen. Stannar där i ca 2 veckor! Imorgon far vi med flyg, men sedan kommer vi hem med bil genom Sverige. Ska bli roligt!!


"The bibba"

Som vanligt sitter jag i Bromarv bibban nu, hinner just inte blogga, eftersom Julia och mamma också vill kolla datorn lite.

Idag var vi till Padva stranden och solade, simmade. Det var varmt, både i vattnet och i luften. Det var riktigt skönt och roligt.

Spanien vann igår, jess! Så är riktigt glad. Det var faktist najjs.

Ikväll blir det att klippa gräs, sedan sticker jag upp på vinden och ser på "New Moon" för mig själv, awesome? ;) :D

Men nu->böcker!! :)

Hörs nångång (:


Stranden (:

Hejhej (:

Sitter i Hangö bibban, Lina söker några böcker, så jag passade på att vara på datorn lite ;)

Nu ska vi börja röra oss mot stranden!


Hemma hos mamma



Jag sitter vid datorn hemma och laddar upp bilder, snart startar vi mot himmelriket, Bromarv. Skall verkligen bli super duper skönt! Emma har det säkert skönt hon också, hon är ju i Hangö med husvagnen med Lina&co.

Här hemma är vi karkki sugna, så vi har käkat lite karkki, choklad och så.

Vi hörs troligen imorgon, om jag hinner då ;)



Sommarstugan

Nu sticker vi snart till sommarstugan, morsan är snart här och hämtar oss. Sedan är det Bromarv next. Har verkligen jättevarmt nu och är super stressad, så hinner inte blogga så mycket. Bilderna har fått nåt stärv (tar tydligen över en h att ladda upp). STRESS!

Ikväll fotboll med Vera (min super roliga kusin), Danne (hennes pojkvän), moster, mamma och Julia. Simo med C är väl säkert med också.

Nu ska jag typ slänga mig framför en fläkt eller nåt, varmt!

Kramar


Byebye

!WARNING! Super onödigt inlägg !WARNING!

Nu sticker vi till Lappvik, hörs senare, my friends! ;)

Bilder kommer senare, har inte tid att ladda upp några nu.

PUSS




Lappvik

God Morgon!

Sista dagen i Karis, sedan åker vi till Bromarv på kvällen. Ska bli ganska skönt faktiskt, 2 veckor! Awesome! Jag kommer just inte att blogga alls, jag försöker åka till bibban någon dag och blogga ett snabbt inlägg utan bilder, men jag får se hur det blir. Bibban i Bromarv har bara uppe på måndagar, onsdagar och en kort stund på fredagar. Så kolla efter inlägg då, men ibland kan det ju hända att jag är på stranden eller nån annanstans och inte hinner.

Sista dagen här tillbringar vi på stranden Lappvik. Ska bli ganska skönt, har ännu bara varit dit en gång i år, men då var vattnet skitkallt. Brr. Skulle vara superkul att träffa någon av kompisarna där, för vi kan ju inte ta med någon vi, eftersom vi har fullsatt bil. ;)

Skall inte göra så mycket annat idag, ska se på finalmatchen på kvällen, men annars har jag inget planerat. Vi åker ganska tidigt till bromavr eftersom pappa inte vill missa matchen. Annars brukar vi ju typ starta klockan halv åtta eller så, men nu startar vi tidigare.

Nu tänker jag börja titta på film. Spenderar såklart nån timme av min morgon framför datorn, fast vi åker ganska snabbt sedan mot stranden.




Igår simmade jag inte alls, jag hann inte. Inte ens i vår lilla pool här ute, men idag tänker jag allt simma. Fast det skulle vara hur kallt som helst, jag vill simma. :D


4 bilder från idag



Vi var till Ormnäs strand en sväng på förrmiddagen (: Lina var även där!

Sedan bar det av på en sommarfest, där vi bladannat åt och lekte med barnen (:




Jag och Linn (:


Tyskland-Uruguay

Match på tv om en stund! Så ska nu kila iväg i duschen för att sedan sitta framför tvn och kolla på fotboll! Håller nog mera på Uruguay, jag vet inte vad det är med jag och tyskar, jag tycker inte bara om dem så mycket. Så håller tummarna på de från Uruguay asså! Många säger ju att Tyskland är mycket bättre och tippar på att de vinner, så.. Vem vet?

Säger färdigt "God Natt" till bloggen, imorgon ska vi till Lappvik strand ganska tidigt, men hinner nog med ett inlägg på morgonen ändå!

/Märta



Fy, vilken bild. Det var förr. Usch.. :D

Imorgon


Ice Cream

JAG HAR VARMT! Nu tänker jag käka glass. Vaniljglass med choklad- och kinuskisås. Det är mums det! Det är verkligen skitvarmt här hemma, så vi funderade på att åka till Flacksjö på en simtur, men får se om vi hinner och orkar. Annars slänger jag mig i får lilla pool här på gården, med fullt med vatten i. Har jag typ redan sagt att jag har varmt? ;)

Jag kommer nog säkert att blogga mera ikväll, kanske bilder oxxå, vem vet?


Victor 10 månader



Grattis till Victor som blir tio månader idag! :D ♥ Grattis grattis, min älskade bror. Jag älskar dig otroligt mycket! Kramar till dig från mig! ♥♥ ;) <3


Sanningen

Varför säger många att jag blir bra på alla bilder? Sorgligt nog måste jag säga sanningen, JAG BLIR INTE. Det finns otroligt många bilder som inte riktigt platsar delen på listan som man kan kalla för "snygga". Se själva.


Puuhamaa-Lempivaara



På väg till Lempivaara. Fick lite tråkigt i bilen när Victor sov, så satt och tog en bunt egobilder



Sedan vaknade herr sunshine, glad och pigg



<3



Handboll i bilen



I husvagnen när vi kom fram käkade vi ganska snabbt mat, inkl. Victor



Skrattade mycket under husvagnssemstern



Krig med Julia i vattnet



Victor och Fjärtis



En hel del läsning ^^



Puuhamaa. Behöver jag nämna att det var kul? Här åker jag gummibåt nerför en skitkul rutchkana



Just kommit ner



Posade med söta Victor



Rackerier.....



.....egopics :D



Åkte helikopter med Julia (på räls)



Hahaha, märker faktiskt hur mycket bilder jag tog på mig själv



Stutsmatta



Nallebjörnen var oxå i Puuhamaa, jag var livrädd



Ville inte åka dessa, man skulle ha farit kullerbyttor i denna maskin



Vattenkanor



Mera vattenkanor



Pappa och Julia åker



Julia <3



Märta



Pappa (((: <3



Jag åkte typ mest av alla? Eller?



Fixar håret efter åkturen



Varmt



Vi åt "Soft Ice" två ggr, andra gången var Victor vaken



Vattenvärld



Sista bilden, avfärden hem till Karis ♥

Skööööönt att vara hemma! Idag vet jag inte vad jag ska göra, mest ta det lugnt och så, ska snart äta iaf. Skriver inte så mycket nu, eftersom jag verkligen är törstig och ska dricka nåt. (; Kommer säkert mera bilder från Puuhamaa ikväll eller imorgon ännu (från pappas kamera). Ikväll är det ju också bronsmatch. Så den ska jag allt ta och se på, men hinner nog med datorn också. ;)


Waka waka



Om ca 22 och en halv timme börjar bronsmatchen. Tyskland - Uruguay . Och om ännu 1 dygn till är det final. Sen finns det ingenting man kan se på om kvällarna, kommer att kännas ganska tomt ? ;)

Men nu MÅSTE jag börja gå och sova, godnatt :)




let's ... EAT !


Nätta dagar



Såhär härligt har jag haft det, och nu kommer Lina hit när som helst, och då blir det chips och dipp. Nätta dagar har man. ;)





Nicole !

Hejhej(:

Har varit med Nicole här på förrmiddagen, och nu ska jag snart till Gumnäs (stavning ?) med Lina.

Hos Nicole badade vi i deras simbassäng och hängde! Roligt var det ! ♥


Fredag !




träning !



Har varit på träning. Och då menar jag verkligen träning. Hohoo, skönt att det är över ;) Vi sprang långa intervaller, och fyyy vad jobbigt det var. 

Vi sprang runt en väg som följer skolan, SEX / SJU gånger. Så man kan väl säga att benen var lite döda efteråt. ;) :D Svettig var man också efter det, så nu ska jag gå och ta en väl förtjänt dusch! :)


Kalla mig smart ;)

Satte just in bilder till datorn från kameran ( som varit död i några dagar), och märkte att inte riktigt alla bilder hade jag tagit själv.

Men det var ganska lätt att hitta på vem som hade fotat. Inte så svårt denna gång!




Busted !

Intervaller

Hejhej!

Vaknade för en timma sedan, av att dom där kyrkklockarna började ringa. Hehe. Nu borde jag äta morgonmål, eftersom jag ännu inte har gjort det.

Idag är träningarna det ända som står på schemat. Vi börjar nu med intervaller , wihuuuuu..... Nä, men nog ska det gå bra får man hoppas. :D






Puuhamaa

Good Morning! ♥

Idag bär det av på husvagnssemester med Julia, pappa och Victor. Ska till campingen "Lempivaara" och sedan imorgon på utfärd till Puuhamaa och sedan övernatta på campingen (Lempivaara) igen. Så vi blir två nätter borta. Skall bli riktigt roligt, skall ju bli annorlunda nu när Victor är med så. Och jag lovar att ta lite kul bilder till bloggen också.



Har sovit gott i natt nog, efter att ha sett på matchen Tyskland-Spanien. Och Spanien vann! Jag hejade på dem faktiskt, så jätte kul! Jag tyckte personligen att alla var bra igår, men Villa är ju super duktig. Torres kunde ha gjort ett andra mål, men inte vet jag vad den ena grabben gjorde, varför han inte passade till Torres. Nåväl, de vann ändå! ;)




Känns som väldigt länge sedan.. Och så ser det ut också. :D


FOTBOLL !

 

 


Pictures



The Pool



Emma



Victor badar



KALLT!



"My milkshake brings all the boys to the yard, my life is better than yours"...



Märta



Tittuut!



Puss <3



Emma i lekstugan



Min lilla bebis



<3



Fun



Hihi, Emma fotar



Mumin



Blommor



Vattenkrig



Bäst



EmmaetMärta



HAh.



Emma&Märta, best friends <3



Maria Montazami



Nu är det Maria Montazami och hennes tassels som gäller ;) Alltså är det Svenska Hollywoodfruar. Favorit i repris :D

Chokladbollar



Hello !

Vi sitter hos mig, Emma, och ska snart baka! Chokladbollar är på menyn ;) Nammnamm.

Här på dagen har vi plaskat runt i en pool med Victor, hihi :D Bilder därifrån kommer såklart senare. Och mera bloggning då också, nu baka. Ha de !

Hejsan !

Godmorgon på er !

Min dag kommer nog att vara ganska händelselös, har inga planer. Bakar kanske negerbollar ( sori, chokladbollar) idag ;)  :D

Igår var jag till Märta och Julia och kollade in filmen Miss Secret Agent 2, samtidigt som Victor var med och dreglade på oss ;) Idag kanske vi kommer att kolla på Eclipse, men vi får se.
http://www.boomerangshop.com/dvdcover/imageweb8/MissCongeniality2Armedan12360_f.jpg


Bild från bion :)

Om en vecka befinner jag mig just nu på ett plan till Danmark! Stannar sedan där i två veckor, innan vi far hem via Sverige med bilen. Ska bli roligt, fast första veckan blir det nog mest att packa upp och sånt :)

Fixa

Ska nu börja fräscha upp mig, har suttit på datorn och gapskrattat en bra stund, så ska nu typ klä på mig och annars fixa och trixa. Jag vet inte när vi far till stan, så får se om jag hinner vara ute en stund före, eller inne. Jag har varmt! Nu tänker jag typ hälla vatten över mig (iskallt) och hänga vid fönstret. Seriöst, jag svettas floder...




Snoopy Pyamas ♥ (storlek 134)

Två små syskon



Onsdag

God Morgon!

Idag är det då Onsdag! Har inte så mycket planerat till idag att göra, men ska iaf. till stan med pappa på kaffe och bulle och annars kika i stan, för att uträtta lite ärenden. Annars skall jag bara vara idag, det blir en sådan dag. För imorgon åker jag ju till campingen, "Lempivaara" i Riihimäki och blir sedan i övermorgon en utfärd till Puuhamaa! Vi stannar där i två nätter, så jag kommer inte att blogga. :D

Igår skulle vi då se på fotboll, men jag och Julia tittade på en annan film istället. Den var inte så bra, så jag ångrar att jag inte kollade på fotboll, nåja. Vi beställde också hem pizza igår faktiskt, tre stycken. Vi delade alla i fyra lika stora delar.

Och nu, nu kommer bilderna från Lagmans, som jag sade. ;)



På morgonen fick vi i vår husvagn en härlig väckning båda dagarna klockan 08.30



Sedan, ganska tidigt bar det av till stranden med tjejerna



Vi satt uppe på berget och hade kul



Det togs bilder på EmmaetMärta



Svalkade ofta fötterna vid berget



Soligt





Simmade ofta i simringar



HAHA. Jag fastnade i den :D



Var oftast ute med Emma i simringarna



Suddig



Vår propeller på simringarna, fötterna sprakade på i vattnet ;)



Söta Emma



Märta



Det vankades tecken



Tröttis efter kvällsdopp. Andra dagen simmade jag och Emma näck. Det var faktiskt riktigt trevligt. Flygplan och människor var nog lite närvarande, men vi hade kul ändå



Kvällen



Soltrötta var vi nog



Njöt av solnedgången på beget



HÄRLIGT! ♥

Om ni undrar varför det bara fanns bilder på mig och Emma så kan jag säga att Julia och Lina inte är så på g när det gäller bilder på bloggen. ;)

Fotboll !

 

 

 


Home sweet home


Har varit i Tenala, och dom senaste dagarna på stranden i Lagmans med husvagnen :D Skönt har det varit, och vädret har väl inte varit något att klaga på direkt ;).






Några bilder från Tenala, då vi var på stranden.  (:

HEMMA

Att sitta på en normal toalett, höra ljudet från tvn, sitta och knappra på tangenterna på datorn och slippa ljudet av irriterande bromsar o myggor, skönt nog! ;) Fast shit, vad kul vi har haft! Vi har varit på campingen, i husvagnarna, spelat tecken, stranden och så. Idag var jag och Emma en ganska lång stund i vattnet med André och Citta och hade bollnata, tjejerna mot killarna. Det var helt skoj. Men mest har det varit girls. Pustar riktigt ut när jag tänker på alla grejjer. Som "Big Momma, who got this soooo gooood". (:

Skall träffa tjejerna säkert ännu ikväll, iaf. Emma. Vi hoppades att titta på Eclipse, men vi får se. Vi är inte hos mig för flera orsaker, den ena är att Julia vill vara på datorn ikväll, så.. :D Men om vi kan vara hos Emma ser vi på den, annars hos mig eller hos Emma och kolla på någon annan trevlig film.

Bilderna från campingen kommer imorgon, men nu kommer en video från stranden i vattnet igår.


Lagmans

Kommer nu inte att blogga på länge. Ändrade laner i sista minuten. Åker två nätter med husvagnen till Lagmans! Med kommer Lina och hennes familj, samt Emma&co. Skall bli riktigt kul. Skall försöka fota ganska mycket på kuppen, men ska mest simma och njuta. ;) Så bloggen kommer asså vara seeeeg.

Kram puss.


Knut

Har testat en lite ny frisyr för mig idag, har lagt upp allt hår i en knut i nacken. Det blev helt okej faktiskt. Skönt nu på sommaren när det är så fruktansvärt varmt (o skönt). Idag skall vi till Lagmans och sola och simma. Skall faktiskt bli kul. Har sett på film nu på morgonen, duschat, bytt om, gosat med bäste bror, Victor och donat med massor annat.

Senare idag vet jag inte vad jag ska göra. Hittar säkert på nåt nog, men vad vet jag inte. Får se alls om jag hinner blogga före stranden, vi far typ halv ett. Om jag inte hinner blogga så säger jag färdigt. Ha en riktigt bra dag allesammans! ♥





Visste ni inte allt om mig?



Vad är ditt mellan-namn? Viola Vilhelmina
Smeknamn? Märrizzz, Märre, Fjärtis, Fjärtan, Märta-mitt hjärta... mfl.
Bästa vän? Emma
Är du i ett förhållande nu? Nej
Vem vet mest om dig? Emma
Vad gör du på fredagskvällar? Myser med familjen, är med kompisar
Bästa filmen du någonsin har sett? The Twilight Saga-Eclipse (de andra också)
Bästa boken du någonsin har läst? The Twilight Saga-Breaking Dawn (de andra också)
Saknar du någon just nu? Ja
Hur mår du idag? Toppen



Vad gjorde du för exakt ett år sen? Hade sommarlov, kompisar, familjen ;)
Bästa minnet från sommaren? Alla stunder med kompisarna
Senaste landet du besökte bortsett från Finland? Thailand
När var du där? I februari
Föredrar du finska eller utländska killar? Haha. Killar i Sverige är mega snygga, i andra länder också, så mitt svar blir utländska killar. :D
Ser du fram emot någonting just nu? Ja
Sköter du skolan? Jepp, det skulle jag säga
Vad hade du för betyg förra terminen? Helt bra.
Vad är det bästa du fått på ett prov? 10
Vilket ämne var det?  Har fått i ganska många, men det senaste var i geografin på 6an
Har du spelat/spelar du i ett band? Nej, eller jo. Kanske när man var typ fem, men det räknas inte. Då var det bara på låtsas med pappersgitarrer och så
Anser du dig vara intelligent? Hihi. Ibland.
Vilken har vart den bästa tiden av ditt liv? De senaste åren. Och också de tidigare (typ dagis)
Vilken va den värsta tiden då? Ojdå, jag vet inte riktigt..



Hur ofta gråter du? Det kan hända ibland, inte så himla ofta
När grät du senast? Igår faktiskt
Varför grät du? Jag tittade på en väldigt bra film, glädjetårar
Vad gör du när du mår dåligt? Gråter (ibland), talar och skriver faktiskt
Vem vänder du dig för att prata med när du mår dåligt? Föräldrarna, Julia eller kompisarna, oftast Emma då.
Vilken klass går du i nu? Jag börjar 7E på hösten
Vilken skola? KSH
Är du stolt över dig själv? Ja, det är jag faktiskt
Vad är det bästa med dig enligt dig själv? Jag tycker verkligen om mina ögon
Vad får du ofta komplimanger för? Mina ögon
Har du lätt att få folk att skratta? Ja, det kan nog hända. Eftersom jag och mina kompisar kan vara lika torra ibland, så.. :D HAHA
Har du några talanger? Jepps
Är du kompis med ditt/dina syskon? Jepp
Vad står det i ditt senaste sms? "Märta!!!! Jag behöv seriööst tala me deiiijj! <3<33"
Hur lång är du? 1.65
Vilken storlek har du på kläderna? Det varierar från märke till märke.


Teletubbies på morgonen?



Ja, här står de alla och posar. Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa och Po. Jag kommer ihåg att när jag var ett litet barn (nog för att jag är ännu, men ni fattar nog) så lekte jag alltid att jag var Po. Pappa brukade kalla mig Po och Julia för Laa-Laa. Nu för tiden var det länge sedan jag snackades som Po. Och länge sedan jag lekte med dem.. Men nu har Victor fångat intresse för Teletubbies. De befinner sig faktiskt i mitt rum. -"Min dörr hade kommit upp med vinddraget från fönstret i mitt rum, medan jag sov. Sedan vaknade jag till lite, redo för att somna om igen.. MEN, sedan kommer Victor krypandes, klap,klap,klap,klap. Utan att jag visste vad satt han där i mitt rum och asgarvade åt mig.. Nästa steg var Teletubbies för Victor. Laa-Laa och Tinky Winky har vi också i större modeller och Laa-Laa kan faktiskt göra ljud, så tillbringade lite av min morgon tillsammans med massa Laa-Laa ljud och andra i gänget. Härligt!" Hur vaknade ni idag? Hade ni en bättre väckning än vad jag hade? ;)

Idag ska vi förmodligen till stranden, Lagmans. Får se om jag alls simmar idag, kanske bara hänger på beachen och läser. Lina är ju där på campingen, så det blir säkert strandkul med henne har jag på känn. Riktigt kul. Nu -> titta på en av favvofilmerna på datorn. Oh yes. (y)


Isabella Marie Masen Cullen ♥ Edward Anthony Masen Cullen


Filmen var nästan lika bra som på bion, den är ju alltid bäst där. Har iaf. tillbringat lycka framför datorn, frieri, kärlek, action och drama. Jaja.

Nu tror jag att jag säger "God Natt" till bloggen. Ska ta och göra ett kvällsmål åt mig, sedan i duschen, eller tvärt om. Skall nog se på någon film ännu ikväll, men jag tror att jag gör det framför tvn med alla andra. Det sägs komma en bra film på tv ikväll, inte för att jag vet vilken.. :)

Sov Gott! ♥


Renesmee.gif Bella, Edward, &amp; Renesmee image by angela_loves_Tj

Renesmee Carlie Cullen ♥

För oss som har dåligt tålamod..

...Jag sitter inne... I detta fina väder.. Och kollar på Eclipse. Mitt tålamod är verkligen sämst. Jag orkar inte vänta i sisådär 3/4 timmar. Nu kollar jag på filmen. ;) Haaha. Och den är lika bra som förra gången, förutom att kvaliten är lite sämre, men vem bryr sig? :D

Om du vill titta på filmen, så KLICKA HÄR.


Andra bilder från Hangö














I Hangö var det härligt. Det var absolut fint väder och jätte varmt. Men vi orkade inte fara till stranden. Jag satt ofta på balkongen med trevligt sällskap, allt från Julia, till saft, till böcker och till frukt och karkki. Det var också hemskt roligt att träffa fammo. Träffade min faster också, hon har vräldens bästa skratt, det går väl i släkten.. Haha, kul hade vi iaf. Men nu ska jag ta igen bloggläsningen jag missat. Ikväll hinner jag nog blogga nåt inlägg. Blir film framför datorn ikväll. Eclupse tillsammans med Julia. Puss och kram. :D


Nytt (:


Packa pappas kappsäck

Måste nu börja packa, ska vidare till Tenala. Den här gången ska jag fösöka packa bättre, förra gången glömde jag nog hälften av det jag skulle ha med.. Höhöö.. :D


Redo för avfärd (:



Jag är redo för avfärd till Hangö. Och vargod för dessa ytterst vackra bilder, haha. Sticker om en stund, skall bara fixa och trixa uppe på rummet först.

Ha det bra medan jag är borta! Pappa sa att vi borde vara hemma imorgon vid klockan sex, men det beror på.. Kanske blir senare, eller kanske tidigare också. Vi hörs!

(L)


Jag tröttnar aldrig på dessa videos..



Ibland är finnar bara för roliga. Och tillsammans med svenskar... Ja, då är det dubbelt så kul. Hahahah. :D


EmmaetMärta

Har varit ute med Emma. Vi käkade god glass i parken och hade kul. Några bilder hinner vi alltid med, så här kommer en bunt bilder från bildarkivet, EmmaetMärta.






Nu gör jag som du önskar, käre tjej från Göteborg. Här kommer en video (och några bilder) från mitt rum här hos pappa. Njut. Jag vet att jag är dålig på det med videos, men.. ;)


 



Pinsamt värre. Är det den sämsta video som finns eller är det den sämsta video som finns?


Cry

Jag är lite på gråthumör faktiskt, jag är super känslig just nu och gråter direkt jag kanske ser något vackert. Jag kan inte ens lyssna på musik just nu utan att tårarna börjar rinna. Jag är inte trött, har sovit massor i natt (for och sova/läsa) halv tio redan och somnade tidigt. Jag är bara på sånt humör nu helt enkelt. Skulle just därför vilja stanna hemma.

Just nu sitter jag bara på datorn. Har sett slutet av Remember Me. Så har sett hela filmen nu. Den var jätte bra. Lyckades lipa där med. Berättasde inte det, men såg den igår.





Hanko-Hangö

Skall idag till Hangö igen, idag kommer fammo hem. Skulle nog hellre vara hemma med flickorna och så. Jag saknar det, men.. Ibland måste man väl tänka på andra. Vi far på eftermiddagen dit och kommer hem först imorgon på kvällen väl? Så jag bloggar inte nu på någon dag/dagar.




Har ni tänkt på att man kan börja gråta av bara den vackra musiken? Det gör jag, men.. Texten är ju faktiskt väldigt vacker. ♥ Edwards vaggvisa till hans kära Bella.











Så småningom ..


Vi hörs imorgon

Är supertrött och humöret ligger väldigt långt ner. Så.. Vi hörs imorgon. Har just nu inte feeling att blogga eller lägga upp bilder. Vi hörs.

Watch The Twilight Saga: Eclipse Online Free

Systemkamera är bäst (:

Kom just hem från träningen. Tro mig, den var rätt jobbig. Nästa vecka är det intervaller som gäller, höh. Kommer väl bli en hel del springandes, höhö.. :)

Var ju till Tenala med Malin och Jac här för 1 dag sedan! Roligt var det där, var med Sofie och Cecilia. Vi lekte mest med Sofies snygga systemkamera, så en hel del bilder blev det judå ;) Tror att vi tog över 350, höhöö.. :D


Jag, Sofies söta hund Julia och Sofie (:


Sofie har en liten kattunge, som heter Pixie. sötaste !!






Hjuling på gång ;)




Om man endå hade en systemkamera, kolla så fina bilderna är.

Hangö

Blev inte i Hangö, fammo kommer först hem imorgon. Så vi sticker tillbax dit då och blir övernatten. Jag vet inte om det blir så kul, helt ju att träffa fammo, men skulle hellre nog vara hemma.

Nu kommer LinaFina hit.

















Lånat tröja av Julia, det är df. den är så snygg. ;)

 


Gårdagens bilder








Jepp, har varit vaken sedan åtta. Gör just nu inte så mycket. Jag sitter bara och chillar och tittar på olika videos och intervjuer på datorn. Varvade ner sedan igår, tog nog en stund. Ni kan säkert gissa vad mina drömmar handlade om i natt. Jag undrar om jag måste göra ett besök till bion en gång till.. (:

Idag skall vi till Hangö. Fammo kommer kanske hem från sjukhuset så vi måste vara där och hjälpa henne och så. Hon kanske kommer hem först imorgon, men då kommer vi hem sent på kvällen ikväll. Så jag kommer inte att blogga nu så mycket. Troligtvis blir det idag och imorgon som jag inte bloggar, men om fammo kommer hem först imorgon blir det imorgon och i övermorgon och halva dagen idag. (: men skall bli kul att träffa fammo när hon inte har alla slangar ihopklistrade i sig. Riktigt kul.

Nu ska jag fortsätta med mina videos. God Morgon förresten ;) ♥


RSS 2.0